• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Тижня знань безпеки життєдіяльності на тему «Їдеш у путь – обережним будь!»

Тижня знань безпеки життєдіяльності на тему «Їдеш у путь – обережним будь!»

2022-09-23

Відповідно до спільного наказу управління освіти Олександрійської міської ради та Олександрійського районного управління Головного управління ДСНС України в Кіровоградській області від 25.07.2022 року № 14/149 «Про проведення Тижнів знань безпеки життєдіяльності в закладах освіти у 2022/2023 навчальному році» з метою профілактики дитячого дорожньо-транспортного травматизму і популяризацію знань правил вуличного руху в закладі дошкільної освіти з 19 по 23 вересня 2022 року було проведено Тиждень знань безпеки життєдіяльності на тему «Їдеш у путь – обережним будь!».

Змістовно і методично правильно, з використанням демонстраційного матеріалу проведені заняття по ознайомленню і узагальненню знань дошкільнят по правилам вуличного руху на різну тематику: «Обережно на дорозі» (вихователь молодшої груп Горовецька А.О.), «Дорожня абетка» (вихователі середніх груп Пацай К.І., Коробко О.О.), Гра-вікторина на тему «Школа веселого Світлофора» (вихователі старших та підготовчої груп Сидоренко С.А., Орлик Л.Д., Скляр Т.М.).

На належному рівні проведені різноманітні дидактичні ігри, практичні заняття в Автомістечку з метою закріплення здобувачами освіти необхідних практичних знань та навичок щодо виконання правил дорожнього руху. Цікаво проведені розваги на закріплення знань про правила дорожнього руху: «Уроки світлофора» та фізкультурна розвага «Школа пішохідних наук». Також змістовно проведені бесіди з БЖД: «Правила для пішоходів», «Як вести себе під час катання на велосипеді та самокаті», «Дорожньо-транспортний травматизм».

Під час Тижня проведена комплексна робота з батьками з використанням індивідуальних та дистанційних форм роботи:

- вимоги до батьків щодо навчання дітей правилам дорожнього руху;

- розміщення в батьківських групах (соц.мережах) Рекомендації для батьків «Як навчити дітей дошкільного віку правилам дорожнього руху»;

- консультація для батьків: «Особливості сприйняття дитиною дороги»;

- пам'ятка для батьків по ПДР «Навчання дітей спостережливості на вулиці»;

- пам'ятка для батьків по ПДР «Добра дорога дитинства»;

- інструктаж для батьків «Про необхідність дотримання Правил дорожнього руху»;

- висвітлення у групі Facebook питання: «Правила поведінки на зупинці маршрутного транспортного засобу»

Кiлькiсть переглядiв: 54

Коментарi